Loading...

Zorgverzekering St. Jacobiparochie Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in St. Jacobiparochie. Populaire keuzes zijn Menzis, FBTO, CZ, VGZ, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed te bekijken. Past deze afgesloten dekking met jouw behoeften? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker kun jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals alternatieve zorg + vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Termen als Risicoselectie + Zorgpas vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of inTwente tot Interpolis en Univé. Hoe ontdek ik een professionele verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker detecteer je vlug en eenvoudig een duidelijke verzekering die aansluit op jouw zorgwensen. Kom je er niet uit? Hier lees je praktische gegevens ten aanzien van naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Sint Hubert zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in St. Jacobiparochie? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-st-jacobiparochie


Meest gekozen zorgpolis in St. Jacobiparochie?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Randwijk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Hieronder bekijk je cruciale aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor onder andere Byssinose of Ziekte van Kahler, maar ook Maskergelaat en Psychische aandoening. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (het Bildt) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in St. Jacobiparochie?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in St. Jacobiparochie of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker online. Hier tref jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 6 per jaar).
 7. Selecteer de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld OHRA afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in St. Jacobiparochie?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in St. Jacobiparochie. Hiermee ben je standaard verzekerd voor onder andere Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder lees jij meerdere gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in St. Jacobiparochie wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in St. Jacobiparochie. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in St. Jacobiparochie? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in St. Jacobiparochie moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in de gemeente het Bildt. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie of psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Menzis of VGZ. Bestudeer de condities van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgpolis Bijzondere tandheelkunde.

Verzekeringskantoor in St. Jacobiparochie

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in St. Jacobiparochie. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider inventariseert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van St. Jacobiparochie