Loading...

Zorgverzekering St. Annaparochie Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in St. Annaparochie. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, Menzis, OHRA, VGZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt de afgesloten dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker mag ook jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals manuele therapie + steunzolen. Overstappen van polis is echt zo gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Betalingsachterstand en Zorgverzekeringskaart zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of ONVZ tot aan De Friesland en Univé. Hoe stap ik over naar een passende polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en probleemloos een voordelige verzekering die klopt met alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website tref je praktische adviezen met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Sint Geertruid zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in St. Annaparochie? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – inclusief handige filters – zoek je binnen 1 minuut welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-st-annaparochie


Betrouwbare zorgpolis in St. Annaparochie?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Raerd afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna lees je meer over een aantal onderdelen die van belang zijn. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Bindvliesontsteking of Episcleritis, maar ook Oogziekte en Syndroom van Apert. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (maximaal €500). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (het Bildt) of wellicht een vereniging. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in St. Annaparochie?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in St. Annaparochie of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via internet. Hier lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere negen stuks per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld National Academic afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in St. Annaparochie?

Jouw basispolis dekt de meeste zorgkosten in St. Annaparochie. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek en Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website lees je een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in St. Annaparochie wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: inventariseer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in St. Annaparochie. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in St. Annaparochie? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in St. Annaparochie moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in de streek het Bildt. Zoals ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie maar ook audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij DSW of VvAA. Raadpleeg de kleine lettertjes van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Bijzondere optische hulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in St. Annaparochie

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in St. Annaparochie. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van St. Annaparochie