Loading...

Zorgverzekering Spijkenisse Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Spijkenisse. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw afgesloten dekking met jouw behoeften? Geholpen door onze handige zorgvergelijker kun jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende zekerheden als preventieve zorg of gezinsplanning. Het overstappen is binnen mum van tijd gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Solidariteit + Zorgpas komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of OZF tot CZdirect en Univé. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en zonder problemen een voordelige verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Meer info? Op deze pagina vind jij handige informatie m.b.t. de basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Simonshaven zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Spijkenisse? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels ons vergelijk script – inclusief handige filters – spot jij direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-spijkenisse


Betrouwbare zorgpolis in Spijkenisse?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Raalte afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Op deze site ontdek je belangrijke factoren waar je zeker op moet letten. Dankzij deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Benauwdheid of Dystonie, maar ook Orale focale infectie en Pus. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Spijkenisse) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Spijkenisse?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Spijkenisse of omgeving. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Onderstaand tref je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld De Goudse afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Spijkenisse?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Spijkenisse. Zo staat de verzekeraar garant voor zaken als Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van jouw huidige modules en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar check je enkele veel voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Spijkenisse wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Spijkenisse. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Spijkenisse? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Spijkenisse moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in de gemeente Spijkenisse. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO of Zilveren Kruis. Bekijk de condities van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Besnijdenis.

Verzekeringskantoor in Spijkenisse

Prefereer jij face to face contact omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Spijkenisse. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Spijkenisse