Loading...

Zorgverzekering Spier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Spier. Dit kan o.a. naar FBTO, Achmea, CZ, OHRA, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de geldende dekking met jouw omstandigheden? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker kan iedereen direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals anticonceptie en epilatie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is redelijk complex. Aspecten zoals Aanvullende verzekering en Restitutiepolis vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van CZ of ONVZ tot o.a. CZdirect en Zekur. Hoe vind ik een gewoon goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker vind je rap en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die matcht met alle behoeften. Hulp nodig? Op deze pagina lees je handige specificaties ten aanzien van collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Siegerswoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Spier? De tarieven van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De kostprijs kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de zorgvergelijker – met bruikbare filters – bekijk je binnen enkele minuten welke polis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-spier


Veel gekozen zorgpolis in Spier?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Putte afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site lees je meer over belangrijke variabelen die van belang zijn. Dankzij deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Cortexnecrose of Erysipelas, echter ook Mysofobie en Satyriasis. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Midden-Drenthe) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Spier?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Spier of omgeving. Tip: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Onderstaand vind je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn achttien behandelingen).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld DSW afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Spier?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Spier. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer en tevens Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref je een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Spier wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Spier. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Spier? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Spier moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de buurt van Midden-Drenthe. Onder andere: logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek en apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Friesland en PNOZorg. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Beenmergtransplantatie.

Verzekeringskantoor in Spier

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak ten aanzien van de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Spier. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Spier