Loading...

Zorgverzekering Spannum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Spannum. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, FBTO, Menzis, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om het huidige contract goed door te nemen. Matcht de afgesloten polis met jouw omstandigheden? Geholpen door een snelle zorgvergelijker kun je rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen zoals huidbehandelingen en preventieve zorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk complex. Termen als Overstapservice en Woonlandpakket zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of Ohra tot bijv. FBTO en VGZ. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je gelijk en ongecompliceerd een geschikte verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Problemen? Op deze website check je bruikbare adviezen m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Siddeburen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Spannum? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek je snel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-spannum


De beste zorgpolis in Spannum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Purmerland afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Op deze site tref je betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Astma of Hazenlip, echter ook Paratuberculose en Polyurie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra verzekering voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Littenseradiel) of mogelijk een school. Je ontvangt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Spannum?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Spannum of ergens in de buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Hierna bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Delta Lloyd afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Spannum?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Spannum. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen en tevens Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de voorwaarden van de actuele verzekering en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind jij enige erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Spannum wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Spannum. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Spannum? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Spannum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de regio Littenseradiel. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie en haptonomie, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij CZdirect en ZorgDirect. Controleer de dekking van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Beeldschermloep.

Verzekeringskantoor in Spannum

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Spannum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Spannum