Loading...

Zorgverzekering Spanga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Spanga. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, VGZ, FBTO, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Via deze slimme zorgvergelijker kan men gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. fysiotherapie plus mantelzorg. Het overstappen is razendsnel afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms frustrerend. Begrippen als Zorgverzekeringsfonds + EHIC zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of Pro Life tot aan FBTO en Zekur. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via deze zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een voordelige verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Problemen? Hier vind je handige info aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Sibrandabuorren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Spanga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij binnen enkele minuten welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-spanga


Betrouwbare zorgpolis in Spanga?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Purmer afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder tref je enkele variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Adrenogenitaal syndroom of Granuloma annulare, echter ook Mycose en Rachitis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Weststellingwerf) of mogelijk een vereniging. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Spanga?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Spanga of rondom deze plaats. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker via internet. Op deze pagina lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 18 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn CZ afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Spanga?

De basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Spanga. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar check je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Spanga wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Spanga. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Spanga? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Spanga zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de buurt van Weststellingwerf. Zoals diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie en psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ik of PMA. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Bedtafel.

Verzekeringskantoor in Spanga

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Spanga. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Spanga