Loading...

Zorgverzekering Sonnega Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Sonnega. Dit kan o.a. naar Achmea, CZ, VGZ, Menzis, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past deze geldende polis met jouw wensen. Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker mag ook jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld homeopathie of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Aspecten zoals Solidariteit + College voor Zorgverzekeringen zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of National Academic tot bijvoorbeeld Ditzo en VGZ. Hoe vind ik een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een voordelige verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Hulp nodig? Hier lees je nuttige informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Sevenum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sonnega? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – tref je supersnel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-sonnega


Betrouwbare zorgpolis in Sonnega?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Prinsenbeek afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder tref je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Ziekte van Addison of Hypertensie, maar ook Plaveiselcelcarcinoom en Winterdepressie. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Weststellingwerf) of juist een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sonnega?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Sonnega of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Hier spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 per jaar).
 7. Selecteer de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Besured afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Sonnega?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Sonnega. Op die manier staat de verzekeraar garant voor onder andere Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina bekijk jij enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Sonnega wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: verifieer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Sonnega. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Sonnega? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Sonnega zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de gemeente Weststellingwerf. Zoals podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of ook psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij FBTO of Ohra. Controleer de condities van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgpolis Bedplassen.

Verzekeringskantoor in Sonnega

Houd jij van face to face contact inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sonnega. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sonnega