Loading...

Zorgverzekering Son Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Son. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, CZ, FBTO, VGZ, OHRA. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de bestaande polis met jouw wensen. Met behulp van onze scherpe zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals steunzolen plus alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak gecompliceerd. Zaken als Zorgverzekeringswet + Zorgtoeslag zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PNOZorg tot Ditzo en VvAA. Hoe vind ik een voordelige verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op onze website tref jij handige details met betrekking tot de naturapolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Sebaldeburen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Son? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – spot jij snel welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-son


Veel gekozen zorgpolis in Son?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Poortvliet afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Verderop bekijk je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Bewusteloosheid of Ewing-sarcoom, maar ook Middenoorontsteking en Waterwrat. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een lagere premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Son en Breugel) of soms een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Son?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Son of omgeving. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Op deze pagina bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld De Amersfoortse afsluiten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Son?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Son. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van de huidige polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder vind jij een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Son wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: check even of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Son. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Son? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Son moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in de buurt van Son en Breugel. Onder andere: diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie of ook audicien, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis of PNOZorg. Bekijk de voorwaarden van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Bedgalg.

Verzekeringskantoor in Son

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Son. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Son