Loading...

Zorgverzekering Son en Breugel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Son en Breugel. Dit kan o.a. naar VGZ, Menzis, OHRA, CZ, FBTO. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past jouw bestaande polis nog met jouw situatie? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als bijv. alternatieve geneeswijzen + acnetherapie. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is nogal moeilijk. Termen als Keuzevrijheid of Woonlandpakket zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of ONVZ tot HEMA en Univé. Hoe vind ik een professionele verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die overeenkomt met alle behoeften. Hulp nodig? Op deze website tref je nuttige specificaties over de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Sellingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Son en Breugel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – spot je direct welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-son-en-breugel


Veel gekozen zorgpolis in Son en Breugel?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Poppenwier afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze pagina tref je belangrijke begrippen waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Brueghelsyndroom of Handicap, maar ook Platvoeten en Tetraplegie. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Son en Breugel) of via een vereniging. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Son en Breugel?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Son en Breugel of ergens in de buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Hierna vind jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 18 keer).
 7. Neem besluit over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld AnderZorg afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Son en Breugel?

De basispolis compenseert veel zorgkosten in Son en Breugel. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Dieetadvies, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk jij enige erkende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Son en Breugel wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Son en Breugel. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Son en Breugel? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Son en Breugel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je meerdere verschillende types zorg in de regio Son en Breugel. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen zijn erg wisselend bij DSW en VvAA. Controleer de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Bedheffer.

Verzekeringskantoor in Son en Breugel

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Son en Breugel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Son en Breugel