Loading...

Zorgverzekering Snikzwaag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Snikzwaag. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, Menzis, Achmea, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw afgesloten verzekering met wat jij belangrijk vindt? Via onze slimme zorgvergelijker kan men vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals tandarts plus osteopathie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk ingewikkeld. Termen als Niet-gecontracteerde zorg + Gemoedsbezwaarden zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of National Academic tot bijv. Ditzo en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je vlug en ongecompliceerd een goede verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina bekijk jij handige adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Schoonrewoerd zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Snikzwaag? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek je binnen enkele minuten welke polis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-snikzwaag


De beste zorgpolis in Snikzwaag?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Pingjum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site lees je meer over veel besproken onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor bijvoorbeeld Agorafobie of Hidradenitis suppurativa, maar ook Lesbofobie en Pus. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (De Friese Meren) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Snikzwaag?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Snikzwaag of in een omliggende plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Hier spot je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn VvAA vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Snikzwaag?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Snikzwaag. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Dieetadvies, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Check de polisvoorwaarden van de actuele dekking om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees je enkele erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Snikzwaag wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Snikzwaag. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Snikzwaag? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Snikzwaag moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal soorten zorg in de buurt van De Friese Meren. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, logopedie en psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen zijn erg wisselend bij AnderZorg of ONVZ. Controleer de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Bandagelenzen.

Verzekeringskantoor in Snikzwaag

Geef jij de voorkeur aan face to face contact m.b.t. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Snikzwaag. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Snikzwaag