Loading...

Zorgverzekering Sneek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Sneek. Dit kan o.a. naar CZ, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige polis met jouw omstandigheden? Met behulp van een scherpe zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld manuele therapie / orthodontie. De overstap is binnen mum van tijd gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Aspecten zoals Mantelzorg of Wlz zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of inTwente tot Interpolis en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en moeiteloos een goedkope verzekering die past bij de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je makkelijke informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Schoonloo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Sneek? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De vergoeding komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de zorgvergelijker – met bruikbare filters – bekijk jij gelijk welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-sneek


De beste zorgpolis in Sneek?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Pieterzijl afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site ontdek je betekenisvolle variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Achillespeesontsteking of Haarnestcyste, en tevens voor bijv. Leukocytose en Somatoforme stoornis. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een school. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sneek?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Sneek of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand check jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Univé vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Sneek?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Sneek. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Controleer de voorwaarden van jouw huidige dekking en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees jij een paar vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Sneek wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sneek. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Sneek? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Sneek is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in de streek Súdwest-Fryslân. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en ook plastische chirurgie, apotheek, audicien, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij inTwente of PNOZorg. Controleer de dekking van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Badplank.

Verzekeringskantoor in Sneek

Heb jij het liefst face to face contact ten aanzien van je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Sneek. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sneek