Loading...

Zorgverzekering Smilde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Smilde. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, Achmea, CZ, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt deze bestaande verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door de nuttige zorgvergelijker kan iedereen snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules als alternatieve geneesmiddelen of mantelzorg. Overstappen van polis is razendsnel afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Feiten zoals Wlz en Regeling wanbetalers komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PMA tot bijvoorbeeld De Goudse en Salland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker vind je gelijk en ongecompliceerd een geschikte verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Meer info? Op deze website spot je makkelijke specificaties aangaande de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Zie ook meer over Schoonebeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Smilde? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – inclusief handige filters – check jij supersnel welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-smilde


Populaire zorgpolis in Smilde?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Pieterburen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Verderop ontdek je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Alport-syndroom of Hysterie, maar ook Myringitis en Spierpijn. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, een gemeente (Midden-Drenthe) of mogelijk een school. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Smilde?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Smilde of omgeving. Echter, het kan nog sneller en duidelijker op internet. Hieronder check je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 27 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. UMC Zorgverzekering vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Smilde?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Smilde. Zo worden kosten gedekt van onder andere Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele verzekering en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Verderop check jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Smilde wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Smilde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Smilde? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Smilde moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de buurt van Midden-Drenthe. Zoals kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, logopedie en ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland en ZieZo. Raadpleeg de dekking van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Artrose.

Verzekeringskantoor in Smilde

Houd jij van een persoonlijke afspraak ten aanzien van je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Smilde. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Smilde