Loading...

Zorgverzekering Smallebrugge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Smallebrugge. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, FBTO, Achmea, CZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze actuele polis bij jouw situatie? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker mag ook jij nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld vaccinaties plus acupunctuur. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is nogal lastig. Feiten zoals Tweedelijnszorg of Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of National Academic tot bijvoorbeeld Ik en ZieZo. Hoe vind ik een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van een zorgvergelijker tref je vlug en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Problemen? Hier lees jij praktische details m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Schoondijke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Smallebrugge? De premies van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-smallebrugge


Populaire zorgpolis in Smallebrugge?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Piershil afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Hierna lees je meer over een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Amyotrofische laterale sclerose (ALS) of Ziekte van Huntington, maar ook Paranoia en Stomatitis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een school. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Smallebrugge?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Smallebrugge of in een omliggende plaats. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Hieronder spot je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. zes keer p/jaar).
 7. Kies de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Stad Holland vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Smallebrugge?

Jouw basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Smallebrugge. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer maar ook Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot jij een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Smallebrugge wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: controleer goed of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Smallebrugge. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Smallebrugge? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Smallebrugge moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorgbedrijven in de regio Súdwest-Fryslân. Zoals ergotherapie, logopedie, diëtetiek, podotherapie of ook stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Besured en VvAA. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Armondersteuning.

Verzekeringskantoor in Smallebrugge

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Smallebrugge. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bespreekt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Smallebrugge