Loading...

Zorgverzekering Sluis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Sluis. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, VGZ, OHRA, CZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past deze bestaande verzekering met jouw behoeften? Via deze slimme zorgvergelijker kun je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals homeopathie plus fysiotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is soms moeilijk. Termen als Verplicht eigen risico en Drempelinkomen zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of ONVZ tot bijv. Ik en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van de zorgvergelijker tref je rap en makkelijk een geschikte verzekering die in lijn is met je behoeften. Kom je er niet uit? Op onze website lees jij handige info ten aanzien van naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Schiphol zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Sluis? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-sluis


De beste zorgpolis in Sluis?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Pesse afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Hieronder ontdek je nuttige variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Berylliose of Epidemie, maar ook Oligohydramnion en Wrat. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra module voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Sluis) of mogelijk een opleiding. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sluis?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Sluis of omgeving. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Onderstaand spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 18 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is PNOZorg vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Sluis?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Sluis. Op die manier staat de verzekeraar garant voor onder andere Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist maar ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Bekijk de algemene voorwaarden van je actuele modules en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina lees jij een aantal gangbare zorgverleners in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Sluis wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Sluis. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Sluis? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Sluis zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de gemeente Sluis. Denk aan: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie of ook psychologische zorg, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij De Friesland of Ohra. Raadpleeg de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Apparaat voor slaap- en snurkstoornissen.

Verzekeringskantoor in Sluis

Prefereer jij 1 op 1 contact aangaande jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Sluis. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sluis