Loading...

Zorgverzekering Slochteren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Slochteren. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, Achmea, CZ, Menzis. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Past de bestaande dekking met jouw omstandigheden? Via een snelle zorgvergelijker kan je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp + alternatieve geneesmiddelen. Het overstappen is binnen 5 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Feiten zoals Collectieve zorgverzekering of Inkomensafhankelijke bijdrage vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of Pro Life tot bijvoorbeeld HEMA en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een professionele verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij een zorgvergelijker tref je vlug en gemakkelijk een goedkope verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij makkelijke info m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Schinnen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Slochteren? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – spot je snel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-slochteren


Veel gekozen zorgpolis in Slochteren?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Peperga afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Op deze site ontdek je enkele variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Anencephalie of Haarnestcyste, echter ook Otosclerose en Ziekte van Paget. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Slochteren) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Slochteren?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Slochteren of omgeving. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Op deze pagina lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 36 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is ONVZ vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Slochteren?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Slochteren. Hiermee ben je standaard verzekerd voor zaken als Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder vind je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Slochteren wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Slochteren. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Slochteren? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Slochteren is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Er zijn nog velerlei zorgbedrijven in de buurt van Slochteren. Zoals diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie en ook plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland en Pro Life. Raadpleeg de condities van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Antidepressiva.

Verzekeringskantoor in Slochteren

Prefereer jij face to face contact omtrent de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Slochteren. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist helpt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Slochteren