Loading...

Zorgverzekering Sleeuwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Sleeuwijk. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Menzis, FBTO, VGZ, Achmea. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht deze bestaande polis bij jouw situatie? Aan de hand van een scherpe zorgvergelijker kan men direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals alternatieve geneesmiddelen + brillen en lenzen. De overstap is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best niet eenvoudig. Aspecten zoals Acceptatieplicht en Aanvullende zorgverzekering zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Ohra tot bijvoorbeeld Ditzo en Zekur. Hoe ontdek ik een geschikte aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door de zorgvergelijker bekijk je snel en probleemloos een duidelijke verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Hier vind jij bruikbare details met betrekking tot de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Schijf zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Sleeuwijk? De kosten van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de polisvergelijker – met uitgebreide functies – tref je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-sleeuwijk


Meest gekozen zorgpolis in Sleeuwijk?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Parrega afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina bekijk je cruciale begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor aandoeningen als Beelddenken of Dyslexie, echter ook Non-verbal Learning Disabilities en Waardenburg-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (de max is €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Werkendam) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sleeuwijk?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Sleeuwijk of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hieronder bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere achttien keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn inTwente vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Sleeuwijk?

De basispolis compenseert veel zorgkosten in Sleeuwijk. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van jouw actuele polis om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop check jij enige gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Sleeuwijk wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: loop na of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Sleeuwijk. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Sleeuwijk? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Sleeuwijk zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstanties in de gemeente Werkendam. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg en Pro Life. Controleer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Anti-decubitusovertrek.

Verzekeringskantoor in Sleeuwijk

Houd jij van een persoonlijke afspraak met betrekking tot je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Sleeuwijk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sleeuwijk