Loading...

Zorgverzekering Slappeterp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Slappeterp. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, VGZ, Achmea, CZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt jouw geldende zorgverzekering met jouw wensen. Met behulp van deze innovatieve zorgvergelijker kan men vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals o.a. osteopathie of anticonceptie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Termen als Medische selectie en Combinatiepolis zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of National Academic tot aan CZdirect en VvAA. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je rap en gemakkelijk een geschikte verzekering die in lijn is met de behoeften. Hulp nodig? Hier spot je nuttige adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Schiedam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Slappeterp? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij direct welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-slappeterp


Populaire zorgpolis in Slappeterp?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Papenhoven afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Hierna bekijk je belangrijke variabelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Carcinoom of Hersenkneuzing, maar ook Passieve immuniteit en Stuitligging. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Menameradiel) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Slappeterp?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Slappeterp of omgeving. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. negen keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn HEMA vergelijken) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Slappeterp?

Het basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Slappeterp. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Check de kleine letters van de huidige modules en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op onze website lees jij een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Slappeterp wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Slappeterp. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Slappeterp? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Slappeterp moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorginstanties in de gemeente Menameradiel. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook apotheek, audicien, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij DSW en Zilveren Kruis. Bestudeer de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Anti-decubituskussen.

Verzekeringskantoor in Slappeterp

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Slappeterp. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bekijkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Slappeterp