Loading...

Zorgverzekering Skingen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Skingen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, FBTO, CZ, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker kan men vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals o.a. brillen en lenzen of anticonceptie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet eenvoudig. Termen als Combinatiepolis of Drempelinkomen zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of PMA tot bijv. De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met de behoeften. Meer info? Op deze website check je handige gegevens over de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Schettens zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Skingen? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref je direct welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-skingen


Meest gekozen zorgpolis in Skingen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Papekop afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Hierna lees je meer over belangrijke onderdelen die van belang zijn. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor bijvoorbeeld Botulisme of Flebitis, maar ook Polycythemie en Schoolziek. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Menameradiel) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Skingen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Skingen of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker online. Onderstaand tref jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. achttien keer).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. De Friesland vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Skingen?

Jouw basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Skingen. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van je actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop check jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Skingen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: verifieer of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Skingen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Skingen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Skingen zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je een aantal zorginstanties in de gemeente Menameradiel. Zoals kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek of ook haptonomie, apotheek, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO of VGZ. Check de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Angsttandarts.

Verzekeringskantoor in Skingen

Houd jij van persoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Skingen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Skingen