Loading...

Zorgverzekering Sittard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Sittard. Populaire keuzes zijn OHRA, CZ, Achmea, FBTO, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt de afgesloten dekking met jouw wensen. Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kan iedereen rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als steunzolen + chiropractie. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal moeilijk. Feiten zoals Gecontracteerde zorg + Aanvullende zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of National Academic tot aan CZdirect en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een betrouwbare verzekering die in lijn is met de wensen. Hulp nodig? Op deze website check jij nuttige informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Scherpenzeel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Sittard? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – spot je binnen enkele minuten welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is in de regel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-sittard


Meest gekozen zorgpolis in Sittard?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Panningen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Hieronder bekijk je nuttige factoren waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor onder andere Artrose of Griep, echter ook Levervlek en Veteranenziekte. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (maximaal €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, een gemeente (Sittard-Geleen) of juist een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sittard?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Sittard of in een omliggende plaats. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker op internet. Hierna spot je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere zes per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. FBTO vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Sittard?

Jouw basispakket dekt veel zorgkosten in Sittard. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Lees de kleine letters van je huidige polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind jij enkele erkende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Sittard wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Sittard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Sittard? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Sittard moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in en rondom Sittard-Geleen. Zoals diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie en ook apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij DSW en VvAA. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Verzekeringskantoor in Sittard

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Sittard. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bespreekt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sittard