Loading...

Zorgverzekering Sintjohannesga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Sintjohannesga. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, OHRA, CZ, Achmea. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kan je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals ergotherapie en dieetadvies. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarden + Zorgtoeslag komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of Menzis tot Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een betaalbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die klopt met je behoeften. Kom je er niet uit? Op deze website tref je nuttige informatie met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Schermerhorn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Sintjohannesga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-sintjohannesga


Veel gekozen zorgpolis in Sintjohannesga?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Paesens afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over cruciale variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Basaalcelcarcinoom of Keratitis bullosa, maar ook Nierarteriestenose en Systemische lupus erythematodes. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (De Friese Meren) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sintjohannesga?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Sintjohannesga of in deze buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hieronder lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 6 per jaar).
 7. Beslis over de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Ditzo vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Sintjohannesga?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Sintjohannesga. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen en tevens Revalidatiezorg, Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging. Check de kleine letters van de huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna spot je een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Sintjohannesga is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Sintjohannesga. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Sintjohannesga? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Sintjohannesga moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Er zijn nog velerlei zorginstanties in de regio De Friese Meren. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland of PNOZorg. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Alternatieve Psychosociale Zorg.

Verzekeringskantoor in Sintjohannesga

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Sintjohannesga. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sintjohannesga