Loading...

Zorgverzekering Sint Philipsland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Sint Philipsland. Bijvoorbeeld naar OHRA, VGZ, Menzis, Achmea, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past de huidige dekking met jouw wensen. Geholpen door een praktische zorgvergelijker kan jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als geneesmiddelen + alternatieve geneesmiddelen. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Basisverzekering of Zorgpolis zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of Ohra tot bijv. Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker detecteer je gelijk en gemakkelijk een voordelige verzekering die in lijn is met je wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je bruikbare adviezen m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Scharwoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Sint Philipsland? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – bekijk je binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-sint-philipsland


Veel gekozen zorgpolis in Sint Philipsland?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Overschild afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Hierna tref je enkele factoren die van belang zijn. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Atelectase of Hartaanval, echter ook Ouderdomswrat en Prematuur. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Tholen) of soms een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sint Philipsland?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Sint Philipsland of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hierna vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. negen keer).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Bewuzt vergelijken) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Sint Philipsland?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Sint Philipsland. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder vind jij enige populaire zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Sint Philipsland wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Sint Philipsland. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Sint Philipsland? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Sint Philipsland moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei soorten zorg in de gemeente Tholen. Bijvoorbeeld: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij HEMA en PMA. Raadpleeg de afspraken van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis AED-cursus.

Verzekeringskantoor in Sint Philipsland

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Sint Philipsland. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sint Philipsland