Loading...

Zorgverzekering Sint Maarten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Sint Maarten. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, Menzis, FBTO, CZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt de bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Via deze scherpe zorgvergelijker kan je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als huidbehandelingen plus oefentherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Termen als Verzekeringsplicht of Eigen bijdrage zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of OZF tot FBTO en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een duidelijke verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website bekijk je bruikbare details met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Schalsum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Sint Maarten? De premies van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De vergoeding wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van ons vergelijk script – inclusief handige filters – check jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-sint-maarten


Veel gekozen zorgpolis in Sint Maarten?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Ouwster-Nijega afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop lees je meer over enkele aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor onder andere Amyotrofische laterale sclerose (ALS) of Infectie, maar ook Niacinedeficiëntie en Stendhal-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, gemeente (Schagen) of wellicht een school. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sint Maarten?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Sint Maarten of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Hieronder spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 18 per jaar).
 7. Bepaal de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Zorg en Zekerheid ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Sint Maarten?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Sint Maarten. Zodoende ben je standaard verzekerd voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de condities van de huidige verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref je enige populaire zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Sint Maarten wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Let op: verifieer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sint Maarten. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Sint Maarten? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Sint Maarten moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorgbedrijven in de gemeente Schagen. Zoals logopedie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg maar ook apotheek, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd en Ohra. Bestudeer de afspraken van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Acnébehandeling.

Verzekeringskantoor in Sint Maarten

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Sint Maarten. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sint Maarten