Loading...

Zorgverzekering Sint Kruis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sint Kruis. Populaire keuzes zijn Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract nog eens door te lezen. Past jouw afgesloten polis nog met jouw situatie? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als orthodontie / brillen en lenzen. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Termen als Diagnose Behandelcombinatie + Combinatiepolis zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of Ohra tot De Friesland en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een goedkope verzekering die spoort met alle individuele wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij praktische gegevens over de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Schalkwijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sint Kruis? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het tarief komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-sint-kruis


Meest gekozen zorgpolis in Sint Kruis?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Ouwerkerk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Hieronder vind je een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Congenitale hypothyreoïdie of Incontinentia pigmenti, en tevens voor bijv. Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Syndroom van Sjögren. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Sluis) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sint Kruis?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Sint Kruis of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hier vind je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Zilveren Kruis ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Sint Kruis?

Jouw basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Sint Kruis. Zo ben je standaard verzekerd voor o.a. Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer en tevens Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Lees de condities van de actuele polis om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Hieronder check jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Sint Kruis wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: trek even na of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sint Kruis. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Sint Kruis? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Sint Kruis moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere zorginstanties in en rondom Sluis. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Interpolis of Pro Life. Controleer de voorwaarden van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Abortus.

Verzekeringskantoor in Sint Kruis

Houd jij van face to face contact omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Sint Kruis. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sint Kruis