Loading...

Zorgverzekering Sint Joost Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Sint Joost. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, Menzis, FBTO, VGZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige verzekering met jouw wensen. Met medewerking van onze nuttige zorgvergelijker mag ook jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals chiropractie of brillen en lenzen. De overstap is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk moeilijk. Begrippen als Vrije artsenkeuze + AWBZ zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of OZF tot De Goudse en Zekur. Hoe vind ik een gewoon goede verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een goedkope verzekering die matcht met je wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina check je makkelijke informatie m.b.t. de naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Schalkhaar zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Sint Joost? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij supersnel welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-sint-joost


Veel gekozen zorgpolis in Sint Joost?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Oudwoude afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Hierna vind je nuttige variabelen die extra belangrijk zijn. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Builenpest of Episcleritis, en tevens voor bijv. Masochisme en Syndroom van Fitz-Hugh-Curtis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Echt-Susteren) of mogelijk een vereniging. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sint Joost?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Sint Joost of ergens in de buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hier spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. ZieZo ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Sint Joost?

Jouw basispolis dekt allerlei zorgkosten in Sint Joost. Zodoende staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek maar ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Controleer de kleine letters van de actuele dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref jij enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Sint Joost wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: check even of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sint Joost. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Sint Joost? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Sint Joost is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstanties in de streek Echt-Susteren. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie of plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De dekkingen zijn erg wisselend bij DSW en ZorgDirect. Controleer de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Aangepaste tafel.

Verzekeringskantoor in Sint Joost

Houd jij van face to face contact aangaande je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sint Joost. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sint Joost