Loading...

Zorgverzekering Sint Annen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sint Annen. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, CZ, VGZ, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht de huidige dekking met jouw behoeften? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kan je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals mindfulness en medische hulp buitenland. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Zorgverzekeraar + Ziekenfonds zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of ONVZ tot aan Ik en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij een zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina spot jij nuttige details m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Lees ook alles over Sas van Gent zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Sint Annen? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – zoek jij direct welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-sint-annen


De beste zorgpolis in Sint Annen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Oudeschoot afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna ontdek je een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Autoseksualiteit of Erotomanie, en tevens voor bijv. Parafilie en Vesiculaire stomatitus. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, jouw gemeente (Ten Boer) of soms een opleiding. Het voordeel is korting op de premie (korting van 5-10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sint Annen?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Sint Annen of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Op deze pagina check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn UMC Zorgverzekering ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Sint Annen?

Jouw basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Sint Annen. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis en Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Controleer de voorwaarden van de actuele modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop bekijk je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Sint Annen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sint Annen. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Sint Annen? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Sint Annen moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog vele zorginstellingen in de streek Ten Boer. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek of audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en OZF. Controleer de condities van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Zweten.

Verzekeringskantoor in Sint Annen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sint Annen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider inventariseert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sint Annen