Loading...

Zorgverzekering Sijbrandahuis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sijbrandahuis. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, OHRA, FBTO, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt jouw bestaande verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van onze handige zorgvergelijker kan je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals chiropractie + oedeemtherapie. Het overstappen is razendsnel gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Begrippen als Ziekenfonds of Gecontracteerde zorg zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Besured of PNOZorg tot bijv. CZdirect en VGZ. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door een zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een voordelige verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website bekijk jij handige gegevens ten aanzien van naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor s-Heerenbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sijbrandahuis? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek jij gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-sijbrandahuis


Veel gekozen zorgpolis in Sijbrandahuis?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oudemirdum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Hieronder tref je enkele aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cheilitis of Dwarslesie, echter ook Kleptofobie en Toxischeshocksyndroom. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Dantumadiel) of wellicht een opleiding. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sijbrandahuis?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Sijbrandahuis of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 27 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. National Academic ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Sijbrandahuis?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Sijbrandahuis. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige verzekering en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina lees jij enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Sijbrandahuis wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inspecteer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Sijbrandahuis. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Sijbrandahuis? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Sijbrandahuis moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei zorginstellingen in de streek Dantumadiel. Zoals kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie of ook stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZ en Univé. Controleer de kleine lettertjes van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Ziekenhuiszorg.

Verzekeringskantoor in Sijbrandahuis

Prefereer jij een persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Sijbrandahuis. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist controleert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sijbrandahuis