Loading...

Zorgverzekering Siddeburen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Siddeburen. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, CZ, Achmea, Menzis, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Klopt deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van onze handige zorgvergelijker kan jij gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals vergoeding bril en contactlenzen en oefentherapie. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is best lastig. Begrippen als CAK + Mantelzorg vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of PMA tot aan Ik en ZieZo. Hoe vind ik een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels de zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een duidelijke verzekering die spoort met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op onze website vind jij handige gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar s-Heerenhoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Siddeburen? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je direct welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in de regel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-siddeburen


Populaire zorgpolis in Siddeburen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oudemolen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Verderop vind je betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor bijvoorbeeld Chlamydia of Heupdysplasie, echter ook Persistant Sexual Arousal Syndroom en Spierpijn. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra verzekering voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, een gemeente (Slochteren) of soms een school. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Siddeburen?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Siddeburen of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Hier bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. negen behandelingen).
 7. Bepaal een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. OHRA ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Siddeburen?

De basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Siddeburen. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg. Controleer de condities van de huidige modules en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina spot jij enkele populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Siddeburen is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: check even of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Siddeburen. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Siddeburen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Siddeburen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de streek Slochteren. Neem nou diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie maar ook plastische chirurgie, haptonomie, audicien, stoppen met roken, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij FBTO of Ohra. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Ziekenvervoer.

Verzekeringskantoor in Siddeburen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Siddeburen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Siddeburen