Loading...

Zorgverzekering Sibculo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sibculo. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt jouw afgesloten dekking met jouw wensen. Met behulp van de slimme zorgvergelijker kan men nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als oefentherapie of anticonceptie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is soms complex. Begrippen als Collectieve verzekeringen of Zorgverzekeraar vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of Pro Life tot aan Ditzo en Univé. Hoe vind ik een passende verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een goedkope verzekering die overeenkomt met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Hier spot je handige specificaties aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over s-Heer Hendrikskinderen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sibculo? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-sibculo


Veel gekozen zorgpolis in Sibculo?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Oudehorne afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder tref je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor o.a. Aerofagie of Klüver-Bucy-syndroom, echter ook Paraskevidekatriafobie en Vleesboom. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Hardenberg) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sibculo?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Sibculo of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Op deze pagina check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn negen per jaar).
 7. Selecteer de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Kiemer ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Sibculo?

De basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Sibculo. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Ergotherapie, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Lees de voorwaarden van de actuele polis en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind jij enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Sibculo wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Sibculo. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Sibculo? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Sibculo moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Tevens zijn er velerlei zorginstellingen in en rondom Hardenberg. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek en psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd en ONVZ. Check de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Zelfzorgmiddelen.

Verzekeringskantoor in Sibculo

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sibculo. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sibculo