Loading...

Zorgverzekering Serooskerke Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Serooskerke. Dit kan o.a. naar Menzis, VGZ, Achmea, OHRA, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze huidige dekking met jouw behoeften? Aan de hand van de nuttige zorgvergelijker kan je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals fysiotherapie / alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Begrippen als Zorginstituut Nederland of EHIC zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of PMA tot o.a. De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker vind je direct en moeiteloos een goede verzekering die spoort met je zorgwensen. Hulp nodig? Op deze pagina lees je bruikbare info over de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar s-Gravenzande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Serooskerke? De premies van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het tarief kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref je supersnel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-serooskerke


De beste zorgpolis in Serooskerke?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Oudebildtzijl afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Op deze pagina ontdek je enkele begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor problemen zoals Abces of Enterobiasis, echter ook Oorlogstrauma en Sequel. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra module voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Schouwen-Duiveland) of via een vereniging. Jouw “win” is korting op de premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Serooskerke?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Serooskerke of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via internet. Hier check je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld achttien keer).
 7. Bepaal de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is HEMA ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Serooskerke?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Serooskerke. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Lees de kleine letters van jouw huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees jij een paar algemene zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Serooskerke wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Serooskerke. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Serooskerke? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Serooskerke is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de streek Schouwen-Duiveland. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, apotheek, audicien, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Avéro Achmea en ZieZo. Check de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Zaad (semen en sperma) invriezen.

Verzekeringskantoor in Serooskerke

Prefereer jij 1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Serooskerke. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Serooskerke