Loading...

Zorgverzekering Sellingen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sellingen. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, Menzis, CZ, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze geldende polis met jouw behoeften? Met behulp van deze snelle zorgvergelijker kan men rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. acupunctuur of anticonceptie. Het overstappen is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is soms moeilijk. Termen als Zorginstituut Nederland en Bestuursrechtelijke premie vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot aan Interpolis en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en eenvoudig een betrouwbare verzekering die matcht met je behoeften. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij bruikbare gegevens met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over s-Gravenpolder zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sellingen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-sellingen


Meest gekozen zorgpolis in Sellingen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Oude-Tonge afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Verderop lees je meer over een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Acute psychotische stoornis of Fantoompijn, maar ook Nefrotisch syndroom en Zoöfilie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Vlagtwedde) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sellingen?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Sellingen of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Onderstaand check jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere achttien behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn De Goudse ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Sellingen?

Het basispakket vergoedt veel zorgkosten in Sellingen. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de condities van je actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website vind jij een aantal erkende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Sellingen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Sellingen. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Sellingen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Sellingen moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog een aantal soorten zorg in en rondom Vlagtwedde. Denk aan: podotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Kiemer of Ohra. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Dekking Wortelkanaalbehandeling.

Verzekeringskantoor in Sellingen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sellingen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sellingen