Loading...

Zorgverzekering Schraard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Schraard. Dit kan o.a. naar CZ, VGZ, Achmea, Menzis, FBTO. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht deze huidige polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van deze snelle zorgvergelijker kun jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling + zwangerschap en geboorte. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal ingewikkeld. Begrippen als Inkomensafhankelijke premie + Woonlandpakket zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Menzis tot CZdirect en Salland. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een betrouwbare verzekering die matcht met de behoeften. Kom je er niet uit? Op deze pagina vind je praktische gegevens m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar s-Graveland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Schraard? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De kostprijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-schraard


Meest gekozen zorgpolis in Schraard?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Oude Pekela afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Verderop ontdek je betekenisvolle variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Dementia praecox of Klinische depressie, en tevens voor bijv. Nierfalen en Pseudologia fantastica. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een opleiding. Jouw “win” is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schraard?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Schraard of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 27 stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. DSW ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Schraard?

Het basispakket betaalt de meeste zorgkosten in Schraard. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen en tevens Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Check de voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op onze website check jij meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Schraard is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: trek even na of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schraard. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Schraard? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Schraard zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in de streek Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie of apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Bewuzt en VGZ. Check de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Windring.

Verzekeringskantoor in Schraard

Heb jij het liefst persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Schraard. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schraard