Loading...

Zorgverzekering Schoorl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Schoorl. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, CZ, VGZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Klopt jouw geldende dekking met wat jij belangrijk vindt? Via onze scherpe zorgvergelijker kan jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals alternatieve zorg en huidtherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is best frustrerend. Begrippen als Aanvullende verzekering of SKGZ vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijvoorbeeld FBTO en Salland. Hoe vind ik een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door deze zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je nuttige adviezen over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Ruurlo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Schoorl? De kosten van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – en de speciale filters – tref je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Besured, Promovendum is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-schoorl


Populaire zorgpolis in Schoorl?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ouddorp afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hieronder vind je belangrijke variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Burn-out of Frozen shoulder, maar ook Ontsteking en Zeeziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Bergen (NH.)) of soms een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schoorl?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Schoorl of rondom deze plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Op deze pagina check jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 6 per jaar).
 7. Kies de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld CZdirect ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Schoorl?

Het basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Schoorl. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hierna check jij een paar gangbare zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Schoorl is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Schoorl. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Schoorl? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Schoorl moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele zorginstanties in de buurt van Bergen (NH.). Zoals diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, logopedie of psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij FBTO of Zekur. Check de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Weekendbehandeling.

Verzekeringskantoor in Schoorl

Geef jij de voorkeur aan face to face contact aangaande je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Schoorl. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schoorl