Loading...

Zorgverzekering Schoonrewoerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Schoonrewoerd. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, Menzis, FBTO, OHRA. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt deze geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een praktische zorgvergelijker kun je rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. huidbehandelingen + opticien. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Feiten zoals Nominale premie of SVB vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of ONVZ tot CZdirect en Zekur. Hoe achterhaal ik een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels een zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een geschikte verzekering die in lijn is met je wensen. Is het lastig? Op deze pagina vind je bruikbare details ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Rutten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Schoonrewoerd? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij direct welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-schoonrewoerd


Populaire zorgpolis in Schoonrewoerd?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Oud-Vossemeer afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna vind je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor problemen zoals Barotrauma of Diverticulitis, echter ook Oogziekte en Silicose. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Leerdam) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schoonrewoerd?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Schoonrewoerd of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Onderstaand spot jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 27 stuks per jaar).
 7. Kies de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is CZ ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Schoonrewoerd?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Schoonrewoerd. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de voorwaarden van jouw actuele modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Schoonrewoerd wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schoonrewoerd. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Schoonrewoerd? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Schoonrewoerd moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de streek Leerdam. Denk aan: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie of ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij Menzis of VGZ. Bekijk de afspraken van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Vullingen.

Verzekeringskantoor in Schoonrewoerd

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak t.a.v. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Schoonrewoerd. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schoonrewoerd