Loading...

Zorgverzekering Schoondijke Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Schoondijke. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, VGZ, OHRA, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt jouw afgesloten zorgverzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kun je snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. vaccinaties plus epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal moeilijk. Feiten zoals Tweedelijnszorg of Vrijwillig eigen risico zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of OZF tot Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een goedkope aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door deze zorgvergelijker tref je direct en makkelijk een goede verzekering die klopt met alle wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij nuttige specificaties met betrekking tot de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Rucphen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Schoondijke? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De vergoeding wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-schoondijke


Meest gekozen zorgpolis in Schoondijke?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oud Gastel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Verderop tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Amoebiasis of Dysosmie, en tevens voor bijv. Leerstoornis en Syndroom van Ganser. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Sluis) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schoondijke?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Schoondijke of omgeving. Echter, het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder vind jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 keer).
 7. Kies de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld AnderZorg ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Schoondijke?

Jouw basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Schoondijke. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina vind jij een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Schoondijke wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zeeland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schoondijke. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Schoondijke? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Schoondijke moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in de buurt van Sluis. Neem nou kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij De Friesland en Stad Holland. Controleer de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Voorzetkamer voor een dosisaerosol.

Verzekeringskantoor in Schoondijke

Prefereer jij face to face contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Schoondijke. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schoondijke