Loading...

Zorgverzekering Schipluiden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Schipluiden. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Menzis, OHRA, Achmea, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt deze afgesloten polis bij jouw situatie? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker mag ook jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als beweegzorg en zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Zaken als Basispakket + Risicoselectie zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of Kiemer tot aan HEMA en Salland. Hoe stap ik over naar een passende polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van een zorgvergelijker vind je direct en gemakkelijk een goede verzekering die spoort met alle behoeften. Meer info? Op onze website lees jij bruikbare specificaties over de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico. Zie ook meer over Rozenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in mei 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Schipluiden? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek jij gelijk welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-schipluiden


Veel gekozen zorgpolis in Schipluiden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oud Ade afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, United Consumers. Hieronder lees je meer over een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor o.a. Anencephalie of Hepatitis B, echter ook Ouderdomswrat en Slaapziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (maximaal €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Midden-Delfland) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schipluiden?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Schipluiden of rondom deze plaats. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn ZorgDirect ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Schipluiden?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Schipluiden. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Lees de voorwaarden van de actuele verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Verderop tref jij enige gangbare zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Schipluiden wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Schipluiden. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Schipluiden? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Schipluiden moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Daarnaast zijn er een aantal soorten zorg in de streek Midden-Delfland. Zoals kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek of ook apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea en Zilveren Kruis. Bekijk de voorwaarden van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Voorleesapparatuur.

Verzekeringskantoor in Schipluiden

Heb jij het liefst 1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Schipluiden. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schipluiden