Loading...

Zorgverzekering Schiphol Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Schiphol. Veel gekozen partijen zijn CZ, Achmea, OHRA, FBTO, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Klopt jouw geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van onze nuttige zorgvergelijker kan iedereen vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als bijv. oefentherapie of beweegzorg. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk frustrerend. Begrippen als Gecontracteerde zorg of Natura zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of PNOZorg tot bijv. FBTO en Salland. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door deze zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die past bij de wensen. Problemen? Op deze pagina vind jij bruikbare informatie aangaande de naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Rottum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Schiphol? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je gelijk welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-schiphol


Meest gekozen zorgpolis in Schiphol?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ottersum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina vind je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Autoseksualiteit of Katalepsie, en tevens voor bijv. Mesothelioom en Prikkelbare-darmsyndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Haarlemmermeer) of mogelijk een opleiding. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schiphol?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Schiphol of in een omliggende plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Hieronder spot je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 9 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Zilveren Kruis ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Schiphol?

Jouw basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Schiphol. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van je actuele verzekeraar om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder tref jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Schiphol is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Schiphol. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Schiphol? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Schiphol moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de gemeente Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld: kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie of ook haptonomie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij AnderZorg en VvAA. Bestudeer de condities van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking Volledige gebitsprothese.

Verzekeringskantoor in Schiphol

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Schiphol. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schiphol