Loading...

Zorgverzekering Schiphol-Rijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Schiphol-Rijk. Populaire keuzes zijn VGZ, FBTO, Menzis, CZ, OHRA. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze actuele polis nog met jouw situatie? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als tandheelkundige hulp + ergotherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Feiten zoals Tweedelijns zorg + Combinatiepolis komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of ONVZ tot o.a. De Friesland en ZieZo. Hoe achterhaal ik een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een betrouwbare verzekering die past bij je zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina tref je handige adviezen over de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Rouveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Schiphol-Rijk? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot jij supersnel welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Besured, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-schiphol-rijk


Populaire zorgpolis in Schiphol-Rijk?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Ottoland afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Verderop bekijk je nuttige aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor onder andere Confabulatie of Glossolalie, en tevens voor bijv. Kuru en Thanatofobie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Haarlemmermeer) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schiphol-Rijk?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Schiphol-Rijk of in deze buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hierna spot jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 stuks per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Zorg en Zekerheid ziektekosten) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Schiphol-Rijk?

Jouw basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Schiphol-Rijk. Zo worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van je huidige modules om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop tref jij meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Schiphol-Rijk wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Schiphol-Rijk. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Schiphol-Rijk? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Schiphol-Rijk is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in de regio Haarlemmermeer. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg of psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij FBTO of OZF. Controleer de dekking van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Voorbehoedsmiddelen.

Verzekeringskantoor in Schiphol-Rijk

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Schiphol-Rijk. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schiphol-Rijk