Loading...

Zorgverzekering Schinnen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Schinnen. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, CZ, VGZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract goed door te nemen. Klopt de geldende verzekering bij jouw situatie? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals o.a. anticonceptie en mindfulness. De overstap is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is soms moeilijk. Aspecten zoals Tweedelijns zorg + Combinatiepolis zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Menzis tot bijv. Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker bekijk je rap en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die in lijn is met jouw behoeften. Kom je er niet uit? Op onze website check jij praktische specificaties aangaande de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Rotsterhaule zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Schinnen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De prijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk je gelijk welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-schinnen


Meest gekozen zorgpolis in Schinnen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Ossenzijl afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina lees je meer over een aantal factoren die van belang zijn. Met deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Benauwdheid of Klinische lycantropie, echter ook Metaalrookkoorts en Schoolziek. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Schinnen) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schinnen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Schinnen of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hier tref je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. zes keer).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. VvAA ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Schinnen?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Schinnen. Zo worden kosten gedekt van onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts maar ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van je huidige polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar bekijk jij enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Schinnen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: verifieer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Schinnen. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Schinnen? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Schinnen zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Ook vind je vele zorginstanties in de regio Schinnen. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse of Zorg en Zekerheid. Check de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Vlokkentest.

Verzekeringskantoor in Schinnen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Schinnen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur inventariseert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schinnen