Loading...

Zorgverzekering Schin op Geul Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Schin op Geul. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, CZ, FBTO, Menzis, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht jouw huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze handige zorgvergelijker mag ook jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende modules als bijv. chiropractie + mindfulness. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Begrippen als Aanvullende verzekering en College voor Zorgverzekeringen zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of PNOZorg tot o.a. DSW en Univé. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een duidelijke verzekering die spoort met de behoeften. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij handige gegevens ten aanzien van naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Rotstergaast zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Schin op Geul? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis verschilt per persoon. De vergoeding kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – en de speciale filters – tref je binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-schin-op-geul


Veel gekozen zorgpolis in Schin op Geul?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Ossenwaard afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna vind je belangrijke begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Albinisme of Hoogteziekte, en tevens voor bijv. Orthorexia nervosa en Ziekte van Bechterew. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Valkenburg aan de Geul) of soms een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een voordelige premie (korting van 5-10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schin op Geul?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Schin op Geul of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Hierna lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. achttien stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld VGZ ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Schin op Geul?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Schin op Geul. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige dekking en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hierna spot jij een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Schin op Geul wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: inspecteer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Schin op Geul. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Schin op Geul? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Schin op Geul zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de buurt van Valkenburg aan de Geul. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg maar ook audicien, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij DSW en Salland. Bestudeer de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Dekking Vervoer in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Schin op Geul

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak m.b.t. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Schin op Geul. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schin op Geul