Loading...

Zorgverzekering Schildwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Schildwolde. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, FBTO, CZ, Achmea. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt deze geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van onze slimme zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als acupunctuur + acnetherapie. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal complex. Begrippen als Spoedeisende zorg en SKGZ zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of National Academic tot bijvoorbeeld Interpolis en United Consumers. Hoe ontdek ik een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en makkelijk een voordelige verzekering die spoort met je zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website vind jij nuttige adviezen aangaande de restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Rossum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Schildwolde? De premies van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij snel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-schildwolde


Veel gekozen zorgpolis in Schildwolde?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Ossendrecht afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder tref je een aantal begrippen die extra belangrijk zijn. Via deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Alvleesklierkanker of Hirsutisme, en tevens voor bijv. Non-verbal Learning Disabilities en Speekselsteen. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Slochteren) of wellicht een school. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schildwolde?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Schildwolde of in deze buurt. Echter, je doet dit veel rapper en gemakkelijker via het internet. Op deze pagina lees jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. United Consumers ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Schildwolde?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Schildwolde. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van de huidige verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees je enkele algemene zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Schildwolde wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schildwolde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Schildwolde? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Schildwolde moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in en rondom Slochteren. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie en audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij CZ en VvAA. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Verslaving met opname.

Verzekeringskantoor in Schildwolde

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Schildwolde. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schildwolde