Loading...

Zorgverzekering Schettens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Schettens. Populaire keuzes zijn VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht de bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Geholpen door onze snelle zorgvergelijker kan je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals osteopathie en orthodontie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Termen als Zorgverzekeringswet (Zvw) + Zvw zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of PNOZorg tot bijvoorbeeld FBTO en United Consumers. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van een zorgvergelijker vind je snel en gemakkelijk een geschikte verzekering die spoort met je zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina bekijk jij praktische informatie aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Rohel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Schettens? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met bruikbare filters – tref jij snel welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-schettens


Populaire zorgpolis in Schettens?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Opperdoes afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Hierna lees je meer over cruciale begrippen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Charles Bonnet-syndroom of Dwarslesie, echter ook Levervlek en Zuurstofvergiftiging. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schettens?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Schettens of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hierna vind je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn PNOZorg ziektekosten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Schettens?

Het basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Schettens. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Ergotherapie. Bekijk de voorwaarden van de actuele verzekering en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref je enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Schettens wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: verifieer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Schettens. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Schettens? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Schettens moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in en rondom Súdwest-Fryslân. Zoals kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij FBTO of Promovendum. Bekijk de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking Verdoving met lachgas.

Verzekeringskantoor in Schettens

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Schettens. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schettens