Loading...

Zorgverzekering Schelluinen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Schelluinen. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, FBTO, Achmea, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht deze afgesloten dekking bij jouw situatie? Aan de hand van een scherpe zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld alternatieve geneesmiddelen of EHBO-advies. Overstappen van polis is binnen mum van tijd geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak frustrerend. Termen als Collectieve zorgverzekering en Vrijwillig eigen risico zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of PMA tot bijvoorbeeld Interpolis en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van de zorgvergelijker bekijk je snel en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met de zorgbehoefte. Problemen? Op deze website vind jij nuttige info over de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Roelofarendsveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Schelluinen? De tarieven van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij direct welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-schelluinen


Betrouwbare zorgpolis in Schelluinen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Opijnen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze site lees je meer over een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor o.a. Afte of Folliculitis, maar ook Non-verbal Learning Disabilities en Shock. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Giessenlanden) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schelluinen?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Schelluinen of omgeving. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Op deze pagina vind je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 18 per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn OHRA ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Schelluinen?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Schelluinen. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen en Verloskundige zorg, Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Check de condities van je huidige polis om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hierna spot je een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Schelluinen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: verifieer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Schelluinen. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Schelluinen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €70 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Schelluinen zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog velerlei zorgbedrijven in de regio Giessenlanden. Zoals diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie of ook audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij FBTO en PMA. Controleer de condities van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Verblijf.

Verzekeringskantoor in Schelluinen

Heb jij het liefst persoonlijk contact ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Schelluinen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider checkt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schelluinen