Loading...

Zorgverzekering Scheemda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Scheemda. Dit kan o.a. naar Achmea, CZ, Menzis, VGZ, OHRA. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt de bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de handige zorgvergelijker kun je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules als acnetherapie of mantelzorg. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk lastig. Termen als Zorginstituut Nederland of Bestuursrechtelijke premie zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of Menzis tot bijvoorbeeld Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een goedkope verzekering die klopt met de individuele wensen. Problemen? Op deze pagina vind je bruikbare info met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Roden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Scheemda? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Besured, Promovendum, Anderzorg is meestal wel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-scheemda


Veel gekozen zorgpolis in Scheemda?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Opende afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Op deze pagina tref je enkele factoren die van belang zijn. Met behulp van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor o.a. Alveolitis (tand) of Hysterie, maar ook Pijnstoornis en Xenofobie. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Oldambt) of soms een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Scheemda?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Scheemda of in deze buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Hierna check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (o.a. achttien keer p/jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Kiemer ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Scheemda?

De basispolis betaalt veel zorgkosten in Scheemda. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Check de algemene voorwaarden van de actuele dekking en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina tref jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Scheemda is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Scheemda. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Scheemda? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Scheemda zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente Oldambt. Neem nou ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg of haptonomie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Ik en Zekur. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Vasectomie.

Verzekeringskantoor in Scheemda

Heb jij het liefst face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Scheemda. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Scheemda