Loading...

Zorgverzekering Scharwoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Scharwoude. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, VGZ, OHRA, CZ, FBTO. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze actuele polis nog met jouw situatie? Met medewerking van de slimme zorgvergelijker kan je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals o.a. ergotherapie en medische hulp buitenland. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is soms frustrerend. Begrippen als Basispakket of Gemoedsbezwaarde zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of OZF tot bijvoorbeeld Ditzo en ZieZo. Hoe ontdek ik een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die aansluit op alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je handige adviezen over de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Rockanje zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Scharwoude? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met handige zoekfuncties – check jij binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-scharwoude


De beste zorgpolis in Scharwoude?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Opeinde afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hierna ontdek je veel besproken aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Auto-immuunziekte of Frotteurisme, en tevens voor bijv. Notenallergie en Seksueel overdraagbare aandoening. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Koggenland) of soms een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Scharwoude?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Scharwoude of omgeving. Goed om te weten: het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Hieronder bekijk je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. inTwente ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Scharwoude?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Scharwoude. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en tevens Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van de actuele verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Scharwoude wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Scharwoude. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Scharwoude? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Scharwoude moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorgbedrijven in de streek Koggenland. Onder andere: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, podotherapie en ook stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland en Promovendum. Controleer de kleine lettertjes van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Valpreventietraining.

Verzekeringskantoor in Scharwoude

Wil je het liefst1 op 1 contact aangaande een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Scharwoude. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Scharwoude