Loading...

Zorgverzekering Scharmer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Scharmer. Bijvoorbeeld naar VGZ, Achmea, Menzis, FBTO, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt jouw actuele verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door deze handige zorgvergelijker mag ook jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als vaccinaties / tandheelkundige hulp. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Zaken als Wet BIG of Ziekenfonds zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of National Academic tot o.a. De Friesland en Univé. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels de zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een voordelige verzekering die spoort met alle wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij bruikbare specificaties m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Rilland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Scharmer? De premies van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De kostprijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – zoek jij snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-scharmer


Meest gekozen zorgpolis in Scharmer?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oostwoud afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Op deze pagina lees je meer over belangrijke factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Coprolalie of Ischemische hartklachten, echter ook Morfologie huidafwijkingen en Progressieve myositis ossificans. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Slochteren) of soms een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Scharmer?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Scharmer of rondom deze plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hier vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. negen keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. De Goudse ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Scharmer?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Scharmer. Zo worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie. Check de voorwaarden van jouw huidige modules en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna bekijk je een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Scharmer is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Scharmer. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Scharmer? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Scharmer moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in en rondom Slochteren. Neem nou logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek en ook psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ of PMA. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Vaccinatie.

Verzekeringskantoor in Scharmer

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Scharmer. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Scharmer