Loading...

Zorgverzekering Sauwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Sauwerd. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, VGZ, CZ, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht jouw bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de handige zorgvergelijker kun je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules zoals o.a. tand plus acupunctuur. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is tamelijk complex. Aspecten zoals Tweedelijns zorg en Zorgverzekeringskaart vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of Ohra tot De Friesland en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker tref je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die spoort met de zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website bekijk je makkelijke informatie aangaande de basisverzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Rijkevoort zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Sauwerd? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-sauwerd


Populaire zorgpolis in Sauwerd?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Oosterwolde afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over veel besproken aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Carcinogeen of Hemopyrrollactamurie, maar ook Nieuwvorming en Saliromanie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Winsum) of soms een school. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sauwerd?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Sauwerd of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Op deze pagina vind je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Bewuzt ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Sauwerd?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Sauwerd. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de condities van de huidige verzekering en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees jij enige populaire zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Sauwerd wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Sauwerd. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Sauwerd? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Sauwerd moet wel een contract hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in en rondom Winsum. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie en plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij HEMA en PNOZorg. Bestudeer de afspraken van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Trekken tand of kies.

Verzekeringskantoor in Sauwerd

Prefereer jij persoonlijk contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Sauwerd. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur controleert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sauwerd