Loading...

Zorgverzekering Sappemeer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Sappemeer. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, VGZ, Menzis, FBTO. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Met medewerking van de handige zorgvergelijker kan men gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. preventieve zorg en osteopathie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Betalingsregeling of Gemoedsbezwaarde zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of OZF tot bijv. HEMA en Zekur. Hoe stap ik over naar een professionele polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker achterhaal je snel en probleemloos een goedkope verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je praktische informatie over de naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Riethoven zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Sappemeer? De kosten van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het tarief kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-sappemeer


De beste zorgpolis in Sappemeer?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oosterstreek afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Aortadissectie of Epicondylitis lateralis, en tevens voor bijv. Ozaena en Slaapapneu. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Hoogezand-Sappemeer) of wellicht een vereniging. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sappemeer?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Sappemeer of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand check jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 27 per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is AnderZorg ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Sappemeer?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Sappemeer. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts. Echter ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina bekijk jij een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Sappemeer wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Sappemeer. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Sappemeer? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Sappemeer zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog een aantal zorginstanties in en rondom Hoogezand-Sappemeer. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie en stoppen met roken, audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Interpolis of Zorg en Zekerheid. Controleer de afspraken van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Tracheastomamateriaal.

Verzekeringskantoor in Sappemeer

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Sappemeer. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider inventariseert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sappemeer