Loading...

Zorgverzekering Rutten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Rutten. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, OHRA, VGZ, Menzis, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Past deze huidige zorgverzekering met jouw behoeften? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. epilatie plus vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is redelijk lastig. Begrippen als Risicoselectie of Regeling wanbetalers zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of ONVZ tot De Friesland en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker tref je gelijk en makkelijk een duidelijke verzekering die aansluit op de individuele wensen. Problemen? Hier vind jij handige gegevens aangaande de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Reitsum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Rutten? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – inclusief handige filters – spot jij direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-rutten


Betrouwbare zorgpolis in Rutten?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Onderdendam afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Verderop lees je meer over veel besproken factoren die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorginstellingen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Constitutioneel eczeem of Epididymo-orchitis, en tevens voor bijv. Pijnstoornis en Syndroom van inadequate secretie van antidiuretisch hormoon. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Noordoostpolder) of wellicht een vereniging. Je ontvangt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rutten?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Rutten of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Hierna check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere achttien keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Menzis zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Rutten?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Rutten. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en Logopedie, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Check de condities van je actuele verzekering om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Verderop tref jij enkele erkende zorgverleners in de provincie Flevoland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Rutten wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Flevoland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Rutten. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Rutten? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Rutten moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de buurt van Noordoostpolder. Onder andere: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie en haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij De Goudse of Zilveren Kruis. Check de dekking van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Tandartskosten na een ongeval.

Verzekeringskantoor in Rutten

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Rutten. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rutten