Loading...

Zorgverzekering Ruinen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ruinen. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, FBTO, Menzis, Achmea. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt deze geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker mag ook jij snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie + kraamzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Aspecten zoals Natura zorgverzekering of Aanvullende verzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of Menzis tot bijvoorbeeld HEMA en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een duidelijke verzekering die matcht met de individuele wensen. Meer info? Op onze website bekijk je makkelijke info met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Reek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Ruinen? De premies van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij direct welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-ruinen


Meest gekozen zorgpolis in Ruinen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Ommel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Op deze pagina bekijk je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Berylliose of Dyscalculie, maar ook Paraffineverslaving en Preoccupatie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (De Wolden) of soms een vereniging. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ruinen?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Ruinen of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en simpeler via internet. Onderstaand lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. 27 keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Interpolis zorgpolis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ruinen?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Ruinen. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Dieetadvies, Logopedie, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de condities van de huidige verzekeraar en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website bekijk je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Ruinen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ruinen. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ruinen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Ruinen moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in de streek De Wolden. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, audicien, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij HEMA of Stad Holland. Check de dekking van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Stompkousen.

Verzekeringskantoor in Ruinen

Prefereer jij face to face contact omtrent de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Ruinen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ruinen