Loading...

Zorgverzekering Ruigahuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Ruigahuizen. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, Menzis, OHRA, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht deze huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker kan jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als bijv. opticien / alternatieve geneeswijzen. Het overstappen is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is best lastig. Zaken als Gemoedsbezwaarden of Tweedelijns zorg zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een goedkope aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina check jij nuttige info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Reduzum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Ruigahuizen? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. Het tarief hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk jij gelijk welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ruigahuizen


De beste zorgpolis in Ruigahuizen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Olterterp afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze site ontdek je een aantal begrippen die van belang zijn. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Artrose of Galsteenkoliek, maar ook Overspannenheid en Psychische aandoening. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (De Friese Meren) of soms een vereniging. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ruigahuizen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Ruigahuizen of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Hier spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn negen keer).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn HEMA zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ruigahuizen?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Ruigahuizen. Hiermee worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist en tevens Verloskundige zorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van de actuele verzekeraar en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna spot je een paar populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Ruigahuizen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: loop na of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ruigahuizen. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ruigahuizen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Ruigahuizen moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in en rondom De Friese Meren. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek en haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij De Friesland of ZorgDirect. Raadpleeg de condities van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Stomamateriaal en spoelapparatuur.

Verzekeringskantoor in Ruigahuizen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ruigahuizen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ruigahuizen